South Carolina

Nu kom den længe ventede ferie, vi har sandelig en hel uges forårsferie. Min værtsfamilie og jeg tog til South Carolina, hvor Michelle har en tante. Vi tog flyveren fra Kansas City til Baltimore, Washington D.C. og landede i Charleston, South Carolina. South Carolina er meget anderledes end Missouri, for det første er det helt grønt, fordi foråret allerede var startet, for det andet er det fladt, og der er vand overalt! Missouri er brunt, brune bjerge, brune skove, brune huse. South Carolina er grønt, med grønne skove, blåt vand, og Caribbean farvede huse, det er virkelig et feriested.

download

South Carolina er en meget interessant stat. Det er en af sydstaterne i USA, og det var den ottende stat til at bekræfte the U.S. Constitution, i 1788. Folk tjente penge ved at have store plantager hvor de plantede ris, og markerne blev drevet af slaver. South Carolina havde en vigtig rolle under borgerkrigen, hvor de var den første stat til at trække sig fra unionen, og det var også her borgerkrigen startede med de første skud på Fort Sumter. I dag er det et yndet feriemål i Spring Break, med bl.a. Myrtle Beach og over 100 golfbaner.

Michelles tante bor i et gated community, hvor man bliver nødt til at køre gennem en låge med en vagt foran for at komme ind. Mellem alle husene var der golfbaner, og hendes hus bliver ofte ramt af dem. De har fælles pool, motionscenter, tennisbane og stier hvor man kan gå ture gennem hele nabolaget, det eneste man skal passe på er ikke at blive kørt ned af en golfvogn.

Myrtle Beach

En af dagene tog vi til Myrtle Beach, en by som er bygget helt ned til stranden der er fyldt med butikker og hoteller for turister.

En fiskerestaurant vi spiste på, vi er ikke vant til meget frisk fisk i Missouri.

Aunt Terry, mig, Madison, Michelle og Vince (I baggrunden kunne vi se havet!)

Udkanten af Myrtle Beach, hele byen ligger helt ned til strandkanten.

Brookgreen Gardens

Vi tog også til en have med en masse skulpturer i, lavet af kunstnere fra over hele USA. Det var virkelig flot og Aunt Terry kunne fortælle en masse fordi hun arbejder der som frivillig. Se mere her; Brookgreen Gardens
IMG_0852

IMG_0854

IMG_0927

IMG_0769

IMG_0928

IMG_0903

IMG_0924

Haven havde også en zoo hvor de tog fugle ind som havde været ude for ulykker og ikke længere kan klare sig i det fri. De havde også heste, oddere og alligatorer. Alligatorerne lever i det fri i South Carolina, men vi så dem heldigvis kun i zooen.

IMG_0827

IMG_0816

Atlanterhavet

Vejret var koldt, men vi var selvfølgelig alligevel ved havet. Det havde jeg virkelig glædet mig til, og selvom det var for koldt til at bade kunne vi stadig soppe i Atlanterhavet.

IMG_20150322_133035_959

Vi tog ud til Pawley’s Island, en smal ø hvor plantageejerne engang byggede deres sommerhuse, nogle af husene går helt tilbage til 1700-tallet og de ligger alle helt ned til stranden. Mange huse der ligger ved stranden i South Carolina er bygget på pæle for at undgå oversvømmelser der kommer med orkaner.

Derefter tog vi til en anden strand hvor vi gik en tur.

IMG_0866

IMG_0881

Charleston

Charleston var 1,5 time væk, og vi kørte derind en dag for se Fort Sumter

Vi tog en båd ud til Fort Sumter

Fort Sumter

IMG_0590

Efter Fort Sumter gik vi rundt i Charleston. Charleston er fyldt med smukke gamle huse, og de er kendt for deres haver. Folk betaler for at tage på haveture gennem byen, hvor ejerne præsenterer deres haver.

download (1)

IMG_0648

IMG_0651

IMG_0664

Charleston City Market, her kom plantageejere for at handle med slaver.

IMG_0669

I South Carolina handler mange African Americans med sweetgrass baskets, kurve lavet ud af en slags græs. Deres boder er overalt langs veje og i byerne.

Hopsewee

Vi tog til Hopsewee plantage hvor vi fik en rundvisning i huset, det blev bygget i ca. 1740, og havde små huse for slaverne ved siden af. Her er flere billeder af Hopsewee Plantation.

IMG_0740

Fiskedag

Fredag tog vi til en lokal fiskemand for at få frisk fisk. Min værstfamilie er katolikker, så vi spiser fisk hver fredag indtil påske. Det var rigtig godt at få frisk fisk igen, vi får ikke meget fisk fra havet inde i midten af landet.

IMG_0743

 

Jeg tror jeg vil have mig et hus i Charleston en dag, det er den smukkeste by jeg har set, og så er det tæt på havet. Spring Break var skønt og min værtsfamilie sørgede for at jeg fik oplevet endnu mere af USA.

Marie

1 thoughts on “South Carolina

  1. Hej Marie,

    Vågnede til en smuk 2. Påskedag med blå himmel, solskin, fuglefløjt og så indlæg på din blog – bedre start på dagen kan man næsten ikke få😊

    Det er super dejligt med dine indlæg, så vi andre også kan opleve en lille smule af dit eventyr – hvor får du bare set meget af USA.

    Jeg håber du nyder tilværelsen med de problemer, udfordringer og glæder som altid følger med når vi bevæger os ud på gyngende grund – og så glæder jeg mig til det helt store fremvisningsshow af billeder, når du kommer hjem til lille Danmark.

    Kan du have det rigtig godt.

    Kh Gitte (Lotte Hansens mor)

    Den 06/04/2015 kl. 03.53 skrev Udvekslingsstudenten Marie :

    > >

Skriv en kommentar